top of page

jue, 21 mar

|

Barcelona

Grècia clàssica

Benvinguts al curs sobre la història de la Grècia Clàssica, una immersió fascinant en una època de grans avenços culturals, polítics i filosòfics que han deixat una empremta perdurable en la nostra civilització. Curs presencial o en directe per Zoom; tu tries!

Grècia clàssica
Grècia clàssica

Horari i localització:

21 mar 2024, 17:00 – 19:00

Barcelona, Carrer de Caballero, 48, Les Corts, 08014 Barcelona, España

Dades del curs:

Data inici: 21/03/2024

Dates: 21 de març i 4, 11, 18, 25 d'Abril

Horari: 17h a 19h

Lloc: Carrer Caballero 48, Barcelona ( a 8 minuts de Sants estació)

Començarem amb un aprofundiment en els orígens de la civilització grega, incloent els primers pobladors, les civilitzacions prehel·lèniques com els minoics i els micènics, i els fonaments de la democràcia i la polis. Aprofundirem en la societat, l'economia i la cultura de l'època, incloent la importància de l'agora, el desenvolupament de les arts i l'arquitectura, i el naixement dels Jocs Olímpics.

Continuarem explorant l'Edat d'Or de Grècia, amb un enfocament especial en les ciutats-estat de Atenes i Esparta. Analitzarem les institucions polítiques, com la democràcia atenenca i l'oligarquia espartana, i els conflictes que van sorgir entre elles, com la Guerra del Peloponès. Estudiarem també les figures destacades com Pericles, Pèricles, Espartà i Soló.

Una part crucial del curs serà l'estudi de la cultura grega clàssica, incloent la literatura, el teatre, la filosofia i la ciència. Analitzarem les obres d'autors com Homer, Sòfocles, Eurípides i Aristòtil, i explorarem els conceptes filosòfics de Sòcrates, Plató i Aristòtil. També examinarem els avenços en matemàtiques, medicina i astronomia que van tenir lloc durant aquesta època.

A més, explorarem l'expansió de Grècia a través de les conquestes d'Alexandre el Gran i el seu llegat en la creació de l'imperi hel·lènic. Estudiarem les interaccions amb altres cultures com l'Imperi Persa, i l'impacte de la fusió de les cultures grega i oriental.

Al final del curs, els estudiants tindran una comprensió més profunda de la història, la cultura i el llegat de la Grècia Clàssica, així com les seves implicacions en la societat contemporània. A més, adquiriran habilitats analítiques i crítiques que els permetran interpretar de manera més completa les fonts històriques i avaluar els canvis socials i culturals en context.

A la nostra web, tenim l'opció per a tots els nostres cursos de ser adquirits en format presencial o en directe a través de Zoom, per tal de proporcionar una flexibilitat total als nostres estudiants. A més, per als cursos oferts en modalitat virtual, com a benefici addicional, oferim un descompte del 10%. Això significa que pots gaudir de la mateixa experiència d'aprenentatge excel·lent des de la comoditat del teu propi espai, i a un preu més assequible. No importa on et trobis, el coneixement és a l'abast de la teva mà.

Comença la teva aventura educativa amb nosaltres avui mateix, ja sigui presencialment o a través de Zoom!

Comprar curs

 • grecia clàssica 0324

  68,00 €
  Venta finalizada
 • 61 grecia clàssica

  61,00 €
 • Zoom grècia clàssica

  61,00 €
  Venta finalizada

Total

0,00 €

Compartir aquest esdeveniment

El teu professor serà:

Josep Arias Fayula

Licenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona

Màster en Mediterrànea antiga per la UOC

bottom of page