top of page

mar, 17 sept

|

Barcelona

El poder del sacerdossi a l'antic Egipte

El curs "El Sacerdoci a l'Antic Egipte" ofereix una immersió profunda en el rol i les funcions dels sacerdots en la civilització egípcia, així com en el significat dels temples i la religió en la vida quotidiana.

El poder del sacerdossi a l'antic Egipte
El poder del sacerdossi a l'antic Egipte

Horari i localització:

17 sept 2024, 17:00 – 19:00

Barcelona, Carrer de Caballero, 48, 08014 Barcelona, España

Dades del curs:

Data inici: 17/09/2024

Dates: 17 de setembre, 1, 8, 15 i 22 d'octubre

Horari: 17h a 19h

Idioma: català

Lloc: Carrer Caballero 48, Barcelona ( a 8 minuts de Sants estació)

A través d'aquest curs, explorarem com el sacerdoci era una institució central a l'antic Egipte, amb una estructura jeràrquica ben definida i una gran varietat de deures i rituals que anaven més enllà de les simples cerimònies religioses. Els sacerdots no només oficiaven ritus i ofrenes, sinó que també tenien responsabilitats administratives i econòmiques dins dels temples, que funcionaven com centres de poder i riquesa.

Les oracions i els rituals ocupaven un lloc destacat en la pràctica religiosa egípcia. Cada dia, els sacerdots recitaven oracions específiques i realitzaven rituals que es creia que mantenien l'equilibri còsmic i afavorien la prosperitat del regne. Aquests rituals incloïen cerimònies complexes, com les rituals funeràries, que asseguraven el pas segur dels difunts a l'altra vida, i altres dedicats als déus, que incloïen sacrificis i ofrenes.

El paper dels temples era central en la societat egípcia. Els temples no només eren llocs de culte, sinó que també eren centres econòmics, culturals i polítics. Estaven dissenyats amb una arquitectura majestuosa i es trobaven decorats amb inscripcions i imatges que narraven mites i lloances als déus. Els temples administraven terres i recursos, i els sacerdots jugaven un paper clau en la gestió d'aquests béns, convertint-se en figures influents més enllà del seu rol religiós.

En el context del panteó egipci, explorarem els principals déus i deesses, cadascun amb rols i atributs específics. Aquests déus eren adorats en ritus i festivals, i les seves històries mitològiques estaven profundament arrelades en l'art i la literatura egípcia. La veneració dels déus era una part integral de la vida quotidiana, amb rituals que s'estenien des de les cerimònies públiques als temples fins als cultes domèstics.

Aquest curs proporciona una comprensió completa del paper crucial del sacerdoci i la religió a l'antic Egipte, destacant com aquests elements influenciaven tots els aspectes de la vida egípcia, des de les activitats diàries fins a la governança i la cultura. Utilitzant textos antics, inscripcions i restes arqueològiques, els participants podran apreciar la complexitat i la riquesa de la religió egípcia i el paper vital que els sacerdots van jugar en la seva perpetuació i desenvolupament.

Comprar curs

  • Sacerdossi Egipte

    74,00 €

Total

0,00 €

Compartir aquest esdeveniment

El teu professor serà:

Josep Arias Fayula

Licenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona

Màster en Mediterrànea antiga per la UOC

bottom of page