top of page

mar, 12 mar

|

Barcelona

Contes de l'antic Egipte

En el vibrant cor de l'antiga civilització egípcia, es troben els relats captivadors dels seus mites i llegendes, transmesos a través de generacions en forma de contes que no només entretenien, sinó que també ensenyaven lliçons morals i revelaven les creences profundament arrelades a l'antic Egipte.

Contes de l'antic Egipte
Contes de l'antic Egipte

Horari i localització:

12 mar 2024, 17:00 – 19:00

Barcelona, Carrer de Caballero, 48, Les Corts, 08014 Barcelona, España

Dades del curs:

Data inici: 12/03/2024

Dates: 12, 19 de març i 9, 16, 23 d'Abril

Horari: 17h a 19h

Lloc: Carrer Caballero 48, Barcelona ( a 8 minuts de Sants estació)

Submergir-se en el món dels contes de l'antic Egipte és endinsar-se en un univers de déus, faraons, misteris i meravelles.

Un dels contes més coneguts és el mite d'Osiris, Isis i Horus, una epopeia que narra la lluita entre el bé i el mal, la mort i el renaixement. Osiris, el déu de la vida i la mort, és assassinat pel seu germà Seth, el déu de la violència i el caos. La seva esposa, Isis, amb el seu amor i magia, aconsegueix reviure'l prou per engendrar el seu fill Horus, qui després venjarà la mort del seu pare i restaurarà l'ordre al regne.

Un altre relat fascinant és el mite de Ra i l'escarabat, que explica la història del déu sol Ra, qui crea el món i la humanitat. Un dia, Ra és atacat per un escarabat gegant, que representa el cicle de la vida i la mort. Ra és derrotat, però després renasqué, simbolitzant el cicle etern de renovació i resurrecció que caracteritza el sol i la naturalesa mateixa.

Els contes egipcis també inclouen històries de herois i heroïnes, com el conte de Sinuhé, un metge aventurer que viatja per terres llunyanes i s'enfronta a nombrosos reptes per finalment tornar a Egipte i trobar la seva veritable identitat. Aquestes històries no només ofereixen emocionants aventures, sinó que també reflecteixen els valors de coratge, honor i lleialtat que eren importants per a la societat egípcia.

A més dels relats mitològics i heroics, els contes de l'antic Egipte també exploren temes quotidians com l'amor, l'amistat, la traïció i la saviesa. Per exemple, el conte "El camperol i el bou d'or" parla sobre la importància de ser agraït, mentre que "El príncep prepotent" ensenya la lliçó que el poder sense humilitat condueix a la desgràcia.

En el curs presencial sobre contes de l'antic Egipte a Barcelona, explorem aquests relats mil·lenaris. Submergir-nos en aquestes antigues narratives no només ens permet comprendre millor la cultura i la cosmovisió de l'antic Egipte, sinó que també ens convida a reflexionar sobre els temes universals que segueixen sent rellevants en la societat contemporània. Des de la màgia dels déus fins a la valentia dels herois, els contes de l'antic Egipte continuen captivant i meravellant aquells que s'endinsen en la seva rica tradició narrativa.

A la nostra web, tenim l'opció per a tots els nostres cursos de ser adquirits en format presencial o en directe a través de Zoom, per tal de proporcionar una flexibilitat total als nostres estudiants. A més, per als cursos oferts en modalitat virtual, com a benefici addicional, oferim un descompte del 10%. Això significa que pots gaudir de la mateixa experiència d'aprenentatge excel·lent des de la comoditat del teu propi espai, i a un preu més assequible. No importa on et trobis, el coneixement és a l'abast de la teva mà.

Comença la teva aventura educativa amb nosaltres avui mateix, ja sigui presencialment o en directe a través de Zoom!

Comprar curs

  • Contes de l'antic Egipte

    68,00 €
    Venta finalizada
  • Zoom Contes de l'antic Egipte

    61,00 €
    Venta finalizada

Total

0,00 €

Compartir aquest esdeveniment

El teu professor serà:

Josep Arias Fayula

Licenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona

Màster en Mediterrànea antiga per la UOC

bottom of page